To dage til igangsættelse

to dage til igangsættelse

Jeg er idag gået 10 dage over min terminsdag og begynder så småt at forberede mig på igangsættelse om to dage. Jeg havde ellers virkelig håbet på at jeg ville gå i fødsel af mig selv. Så meget at det faktisk har ført til at jeg har gået og stresset mig selv og min krop en smule. Jeg har glemt at slappe af og nyde den sidste tid.

Alle er blevet ved med at sige til mig at jeg skal huske at slappe af og nyde stilheden, roen og tiden alene – at hun kommer når hun er klar osv. osv. MEN som altid har jeg ikke lyttet. Jeg har kedet mig og været super utålmodig. Derfor har jeg også sørget for at holde mig selv ekstremt beskæftiget. Der er VIRKELIG blevet gjort rent, ryddet op og sorteret i lejligheden.

Den onde spiral

Og så har jeg selvfølgelig forsøgt mig med alverdens husmor råd for at sætte fødslen i gang. Jeg har hoppet, lavet øvelser på yogabolden, gået lange lange ture, spist stærk mad, drukket hindbærbladthe, spist ananas, danset, trykket på diverse punkter som skulle sætte fødslen i gang, nulret brystvorter etc etc etc! Intet har virket!

Ananas og mange med chillisovs
Ananas og mango med chillisovs

Istedet er jeg endt med at være en smule nedtrykt, stresset, træt og med hovedpine. Og jeg endte med en baby som faktisk begyndte at blive stille. Og jo mere stille hun blev, jo mere stresset og bekymret blev jeg. Det har været som en ond spiral. Jo længere over tid jeg er gået, jo mere stresset er jeg blevet, jo mere stille er guldkaramellen blevet og jo mere bekymret er jeg blevet for at der skulle være noget galt.

Så jeg har faktisk formået at forvandle mig selv fra en glad og lykkelig gravid uden gener og bekymringer, til en lettere stresset, trist og bekymret gravid med ondt flere steder! Flot Sophia!

Slap nu af for dælan!

Indtil i dag, hvor der er to dage til igangsættelse, der besluttede jeg mig for at slappe heeeeelt af, acceptere at guldkaramellen ikke kommer af sig selv og nyde den sidste tid. Så jeg tog det længste og varmeste bad med ansigtsmaske i fjæset imens jeg sang guldkaramellens vuggevise. Og under hele forløbet danser guldkaramellen selvfølgelig derud af inde i maven og mindede mig om at jeg skal stoppe med at stresse og bekymre mig. Alting kommer til sin tid! Jeg har derfor lavet god og nærende mad. Ristet cashewnødder og forberedt sunde og lækre snacks til igangsættelsen. Og generelt bare nydt tiden alene imens guldkaramellen har holdt fest i maven.

Arepa med falafel og grønt
Arepa med falafel og grønt

Tænk sig at et lille barn, som endnu ikke er født, gang på gang kan lære mig så meget og minde mig om hvad der er vigtigt her i livet! Der er ingen tvivl om at hun kommer til at give mig kamp til stregen med hendes stædighed. Hun kommer til at drive mig til vanvid og frustrere mig. Men hun kommer til at lære mig mere end noget andet i verden!

Skriv et svar